Volledig scherm
© reuters

Australië zet drones in tegen haaienaanvallen

Australië gaat langs de kust van Nieuw-Zuid-Wales drones inzetten om haaienaanvallen te voorkomen. Dat heeft de lokale overheid bekendgemaakt, schrijft The Sydney Morning Herald. De drones hebben apparatuur aan boord om de haaien realtime te kunnen volgen.

Ze vliegen vanaf december, als het strandseizoen begint, boven de stranden van Sydney en andere populaire badplaatsen. Ook komen op vijf stranden sonardetectiesystemen en wordt een app gemaakt die mensen waarschuwt als er een haai in de buurt is. Het project kost in totaal 16 miljoen Australische dollar (bijna 10,5 miljoen euro). In de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales zijn afgelopen jaar dertien mensen aangevallen door een haai. Een daarvan was een dodelijk aanval.

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.