Volledig scherm
De pijl doorboorde de telefoon. © REUTERS

Australiër weert pijl af met zijn smartphone

Een 43-jarige Australiër is aan een mogelijke dood ontsnapt doordat hij een pijl die op hem werd afgeschoten, tegenhield met zijn smartphone. De pijl doorboorde de telefoon maar alleen de punt kwam erdoorheen.

De man had in de hippiegemeente Nimbin aan de Australische oostkust ruzie gekregen met zijn 39-jarige buurman. Die greep plotseling een pijl-en-boog en richtte op de man. Het slachtoffer hield daarop zijn telefoon voor zijn gezicht om een foto van het incident te nemen en redde daarmee waarschijnlijk zijn leven. Hij liep alleen een schram op. De schutter werd gearresteerd maar kwam korte tijd later op borgtocht vrij.

 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM
  reportage

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

  Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

  Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.