Australische ‘eiertikker’ (17) groeit uit tot internetheld

VideoDe tiener die eerder vandaag demonstratief een ei stuksloeg op het hoofd van de uiterst rechtse Australische senator Fraser Anning is een ware held op internet. Op de site GoFundMe kwam in enkele uren tijd bijna 10.000 dollar binnen voor juridische steun en ,,meer eieren''. Het doel van de fondswervingsactie ten behoeve van #eggboy was 2000 dollar.

De ‘eiertikker’ sloeg toe tijdens een rechtse bijeenkomst in Melbourne naar aanleiding van de terreuraanslagen van gisteren in Nieuw-Zeeland. Senator Anning stond te praten met verslaggevers na te hebben verkondigd dat de islam ,,het religieuze equivalent van fascisme'' is. De omstreden politicus kwam gisteren onder vuur te liggen door op Twitter te suggereren dat het doodschieten van 49 islamitische gelovigen in Christchurch een gevolg was van het Nieuw-Zeelandse immigratiebeleid.

De 17-jarige eiertikker, die zijn actie zelf filmde met zijn telefoon, kreeg na zijn daad een hoek van Anning en werd vervolgens te grazen genomen door een aantal van diens geestverwanten. Deze hielden hem in een houdgreep totdat de politie arriveerde. Justitie stelt een onderzoek in naar het incident en de wraak van Anning.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© EPA
  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.