Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Australische Guus Geluk wint ‘per ongeluk’ bijna 30 miljoen euro

Een man uit Melbourne kocht per ongeluk twee loten met dezelfde getallen bij de Oz Lotto. En laat daar nu net de jackpot op gevallen zijn. Het foutje leverde hem flink wat miljoenen op.

De gelukkige winnaar kocht al dertig jaar wekelijks loten met dezelfde getallen, zonder veel succes. Dat hij nu twee identieke bezat, had niets met een voorgevoel te maken. Hij wilde eigenlijk een lot voor een andere trekking kopen. 

De ‘hardwerkende man’, wiens naam niet is vrijgegeven, was er pas net achter dat één van zijn loten hem nu de jackpot had opgeleverd, toen een medewerker van Oz Lotto belde om hem te feliciteren met zijn dubbele prijs. Iets wat hij aanvankelijk niet kon geloven. ‘Je maakt een grapje’, was zijn eerste reactie, vertelt een vertegenwoordiger van de loterij. ,,Ik ben sprakeloos. Ik kan het niet geloven.’’

In totaal won hij 46,6 miljoen Australische dollar (29,39 miljoen euro). De rest van de jackpot van 70 miljoen dollar (ruim 44 miljoen euro) gaat naar een nog onbekend persoon uit de Tasmaanse stad Hobart.

Nieuw huis

Wat hij met het geld gaat doen, wist de Australische Guus Geluk nog niet. ,,Ik heb even nodig om dit nieuws te laten bezinken’’, vertelde hij Oz Lotto. ,,Misschien dat ik ga stoppen met werk. Maar eerst ga ik misschien een nieuw huis kopen, of op vakantie. Ik ga het in elk geval delen met mijn familie.’’