Julia Monaco uit Melbourne maakte al drie aanslagen in drie maanden tijd op Europese bodem mee.
Volledig scherm
Julia Monaco uit Melbourne maakte al drie aanslagen in drie maanden tijd op Europese bodem mee. © Linkedin/ Julie Monaco

Australische Julia (26) maakte in Barcelona derde aanslag op rij mee

Ze was met vrienden aan het shoppen in Barcelona toen terroristen met een busje dood en vernieling zaaiden op de Ramblas. Net zoals in Parijs en Londen kwam Julia Monaco met de schrik vrij. Voor de Australische vrouw was het al de derde aanslag die ze meemaakte in Europa.

Drie maanden geleden kwam Julia Monaco naar Europa om het te ontdekken. In juni bevond ze zich in de Londense metro terwijl buiten terroristen op mensen inreden op de London Bridge om vervolgens toevallige voorbijgangers met een mes aan te vallen in de buurt van Borough Market.

Enkele dagen later bevond Julia zich in de Notre-Dame in Parijs toen een terrorist een agent die voor de beroemde kathedraal stond met een bijl aanviel.

En nu was ze dus in het centrum van Barcelona toen daar de hel uitbrak. Ze was met vrienden in een winkel aan de Plaza de Catalyuna zolang de kust veilig was.

Onverslaanbaar

Quote

Ik wil nog niet naar huis. Ik wil hier blijven en tonen dat 'ze' niet gewonnen hebben.

Julia Monaco

Zo maakte de vrouw uit Melbourne dus al drie aanslagen in drie maanden tijd op Europese bodem mee. Maar de terreur die ze zo vaak van dichtbij meemaakte, zal haar er naar eigen zeggen niet van weerhouden om de wereld te zien.

,,Ik wil nog niet naar huis", vertelde ze vanmorgen. ,,Ik wil hier blijven en tonen dat 'ze' niet gewonnen hebben. Ik zet mijn reis gewoon door."

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.