Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Australische nachtclub onder vuur na aanbieden puppy's 'voor even of voor het leven’

Een nachtclub in de Australische stad Adelaide die als marketingstunt via Facebook gratis puppy’s aanbood aan haar klanten, werd al snel op andere gedachten gebracht. Boze mensen beschuldigden de uitbaters van dierenmishandeling en belden de dierenbescherming.

,,Ja echt, we hebben zaterdagavond levende puppy’s in de club”, aldus het bericht van Dog and Duck waarin klanten worden uitgenodigd om na het feesten een hondje mee naar huis te nemen. ,,Dit kan je maatje voor het leven worden of anders gewoon voor eventjes. Als je je bedenkt, kan je hem altijd terugbrengen.”

Het bericht, dat volgens de club als marketingsstunt bedoeld was, had niet het beoogde effect. Mensen lieten onder het bericht woedende comments achter en schakelden massaal de dierenbescherming in.

Grap

De club liet weten dat het om een grap ging, maar ook de dierenbescherming kon er niet om  lachen. ,,We snappen de behoefte aan publiciteit die een club heeft, maar dit idee was duidelijk niet goed uitgedacht. Bovendien zijn wij overspoeld met tijdrovende telefoontjes en berichtjes, allemaal voor wat achteraf een grap bleek te zijn.”

Intussen pikt de directe concurrent van de club een graantje mee van de publiciteit: HQ Complex laat via Facebook weten een deel van hun zaterdagavondopbrengsten te doneren aan de dierenbescherming. De uitbaters van Dog and Duck weigerden zelf commentaar te geven aan de Australische media.

Eerder haalde Dog and Duck al de Australische media met de belofte om klanten gratis condooms en sigaretten te geven.