Volledig scherm
Een geredde babykangoeroe op Kangaroo Island. Foto ter illustratie. © REUTERS

Australische politie arresteert tiener die kangoeroe doodsloeg

De Australische autoriteiten hebben een tiener opgepakt voor dierenmishandeling, nadat hij zou zijn gefilmd terwijl hij een kangoeroe mishandelde. Het dier stierf later aan de verwondingen.

De politie werd op de hoogte gebracht dat er op sociale media een filmpje circuleerde waarop te zien was waarop een man een kangoeroe sloeg. Diegenen die aan het filmen waren, juichten daarbij. 

Onderzoek leidde de politie naar een 18-jarige man, die woensdag in zijn woning werd gearresteerd. 

Het incident zou hebben plaatsgevonden in januari 2019 in Woomargama National Park, ongeveer 500 kilometer ten zuidwesten van Sydney, aldus de politie van de staat New South Wales in een verklaring. Volgens de politie zal ook een ander persoon in beschuldiging worden gesteld voor de feiten.

Australische inheemse dieren, waaronder kangoeroes, zijn beschermd in New South Wales en vallen onder de regels voor het behoud van biodiversiteit. Ze kunnen alleen gedood of gevangen genomen met een speciale vergunning.

De verdachte wordt op 12 maart voorgeleid.

Volledig scherm
Een wallaby op Kangaroo Island. © REUTERS
  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.