Australische politie linkt dna in botten aan vermiste Franse backpacker

videoDe Australische politie heeft een sinds februari vermiste Fransman kunnen identificeren aan de hand van onlangs gevonden botten. De overblijfselen waren aangetroffen bij een strand voor de Australische oostkust.

Australië is een populaire bestemming onder, vaak jonge, backpackers. Erwan Ferrieux (21) werd vijf maanden geleden voor het laatst gezien in gezelschap van de Britse toerist Hugo Palmer in de buurt van Port Macquarie, een populair toeristisch stadje ongeveer 385 kilometer ten noorden van Sydney.

Er ontstond grote zorg over de twee jonge backpackers toen een huurauto met hun bezittingen zonder hen werd aangetroffen. Vorige maand werden bij een nabijgelegen strand verscheidene botten gevonden en de politie zei dat de identificatie hun ergste vrees had bevestigd.

Politiechef Paul Fehon verklaarde dat er gisteren nog een ander bot is gevonden en dat ook dit voor forensische analyse is verzonden om te bepalen of het afkomstig is van een van de verdwenen backpackers. ,,Dit bot komt uit een ander deel van het lichaam’’, zei Fehon. Palmer is nog steeds spoorloos.

Belgische backpacker vermist

De zoektocht naar een andere vermiste backpacker, de 18-jarige Belgische Theo Hayez, is inmiddels gestaakt. Hij wordt al een maand vermist. Hayez werd voor het laatst gezien toen hij op 31 mei een bar in Byron Bay verliet. De plaats is een toeristenstadje zo’n 765 kilometer ten noorden van Sydney.

In de kuststreek rond Byron Bay is met klimmers, duikers en drones uitgebreid naar de Belg gezocht. De politie houdt rekening met een fataal afgelopen nachtelijke zwempartij. Belgische rechercheurs reisden naar Australië om te helpen bij de zoektocht, die lastig werd gemaakt door het veelal moeilijk toegankelijke gebied.

Volledig scherm
De botten werden gevonden aan een strand in Port Macquarie. © Shutterstock
  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.