Auto rijdt in op voetgangers bij museum in Londen

VideoIn Londen is vanmiddag een auto ingereden op voetgangers nabij het Natural History Museum. Meerdere mensen raakten daarbij lichtgewond. De bestuurder werd kort daarna opgepakt. Er lijkt geen sprake te zijn van een terroristisch incident.

Hoeveel gewonden er zijn, is nog onduidelijk, maar een BBC-journalist schrijft dat tenminste een slachtoffer met een ambulance werd afgevoerd. De Londense politie kwalificeert het incident vooralsnog als een aanrijding.

Zowel het museum als diverse metrostations in de omgeving zijn deels afgesloten. Er is gewapende politie ter plekke en mensen worden weggestuurd van de plaats van het incident. Ook zijn er honden aanwezig die zijn gespecialiseerd in het opsporen van explosieven.

De Britse premier May is op de hoogte gebracht. De veiligheidsdiensten in Londen staan op scherp wegens de bloedige en gewelddadige terreurdaden in de stad, waarbij mensen zijn gedood of verwond door inrijdende voertuigen. De terreurdreiging is recentelijk verhoogd naar het op een na hoogste niveau.

Agenten bij het Natural History Museum in Londen.
Volledig scherm
Agenten bij het Natural History Museum in Londen. © REUTERS
  1. Elon Musk zenuwachtig voor SpaceX-lancering, vanavond ook te zien in ons land!

    Elon Musk zenuwach­tig voor Spa­ceX-lancering, vanavond ook te zien in ons land!

    Elon Musk heeft in een Amerikaans televisieprogramma gezegd dat hij erg zenuwachtig is voor de lancering van ruimteschip Crew Dragon vanavond. Vooral de verantwoordelijkheid die hij draagt voor de levens van de twee astronauten weegt erg zwaar, zei hij. Vanavond omstreeks 22.30 uur (onze tijd) zullen de Nasa-astronauten gelanceerd worden vanuit het Kennedy Space Center in Florida. Ook in Nederland moet het ruimteschip te zien zijn.
  2. Archeologen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

    Archeolo­gen in rep en roer: eeuwenoude schat ontdekt onder wijngaard in Italië

    In de buurt van de Noord-Italiaanse stad Verona hebben archeologen recent een eeuwenoude schat onder een wijngaard ontdekt. Het gaat om een bijzonder goed bewaarde mozaïek, een restant van een historische Romeinse villa. Experts houden er rekening mee dat de vloer dateert uit de derde eeuw na Christus. De autoriteiten zijn trots en blij: ,,Na talloze decennia van mislukte pogingen is het eindelijk gelukt.”