Baasje in quarantaine laat hondje uit met op afstand bestuurbare drone

videoEen man uit het Grieks-Turkse eiland Cyprus heeft een ingenieuze manier bedacht om zijn hondje toch uit te kunnen laten terwijl het baasje wegens de coronacrisis in thuisquarantaine zit. Vakis Demetriou bevestigde een drone aan de riem en liet het op afstand bestuurbare mini-helikoptertje vervolgens door een verlaten straat in de badplaats Limasol vliegen. 

Op de beelden die Demetriou van het uitlaatrondje maakte, is te zien dat zijn viervoetertje de nieuwe manier van wandelen best prima vindt. Het kleine hondje kijkt, terwijl de drone boven zijn kop zoemt, geïnteresseerd en vrolijk kwispelend om zich heen. Af en toe zoekt het hondje oogcontact met Demetriou die het ding vanaf een balkon bestuurt.

Het videootje, voorzien van de tekst ‘vijfde dag in quarantaine, blijf veilig thuis maar vergeet het geluk van je hond niet’, wordt op Facebook en Instagram massaal gedeeld en voorzien van de nodige commentaren. Zoals: ‘Slim, maar dit werkt helaas alleen bij kleine huisdieren’. Of: ‘Het liefste filmpje dat ik in deze donkere dagen zag’. Lang niet iedereen vertrouwt de beelden. Zo zou het hondje al eerder zijn getraind om zo te worden uitgelaten. De eigenaar heeft nog niet op die suggestie gereageerd. Ook niet op de vraag of hij vervolgens zelf de uitwerpselen van het keffertje is gaan opruimen.

Het hondje wordt met een drone uitgelaten.
Volledig scherm
Het hondje wordt met een drone uitgelaten. © Facebook Vakis Demetriou

5th day quarantine. Stay Home Safe but don't forget your dog happiness.. 🦠🦠🦠😇😇😇 #dog #animals #coronavirus #goodvibes #goodidea #cyprus

966 Likes, 102 Comments - Vakis Demetriou (@vakis78) on Instagram: "5th day quarantine. Stay Home Safe but don't forget your dog happiness.. 🦠🦠🦠😇😇😇 #dog #animals..."

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?