Volledig scherm
Archieffoto © AP

Baby in Italië overleden nadat ouders zelf besnijdenis uitvoeren

In Italië is een vijf maanden oude baby overleden als gevolg van een mislukte besnijdenis die thuis werd uitgevoerd. Dat hebben plaatselijke media gemeld. Het kind verloor erg veel bloed en overleed in het ziekenhuis. Tegen de ouders, die uit Ghana afkomstig zijn, loopt een onderzoek wegens doodslag, aldus Italiaanse nieuwsagentschappen.

De ouders van het jongetje hadden de besnijdenis zelf uitgevoerd in hun woning in Scandiano, nabij de stad Reggio Emilia. Het kind begon hevig te bloeden en kreeg een hartstilstand. Bij een besnijdenis, ook wel circumcisie genoemd, wordt operatief een gedeelte van de voorhuid verwijderd. Besnijdenissen worden vaak om medische of religieuze redenen uitgevoerd.

In december werd in een gemeente ten noordoosten van Rome ook al een 66-jarige man opgepakt in verband met een mislukte besnijdenis. Een 2-jarig jongetje vond daarbij de dood. Het tweelingbroertje van het slachtoffer onderging eenzelfde procedure en raakte zwaargewond. 

De Italiaanse minister van Gezondheid Giulia Grillo riep alle ouders toen op om geen illegale besnijdenissen uit te voeren. ,,De gezondheid van kinderen is belangrijker dan wat dan ook’’, schreef ze op Facebook. Ook de moskee van Rome riep op om besnijdenissen enkel in ziekenhuizen te laten plaatsvinden.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.