Volledig scherm
Archieffoto © AP

Baby in Italië overleden nadat ouders zelf besnijdenis uitvoeren

In Italië is een vijf maanden oude baby overleden als gevolg van een mislukte besnijdenis die thuis werd uitgevoerd. Dat hebben plaatselijke media gemeld. Het kind verloor erg veel bloed en overleed in het ziekenhuis. Tegen de ouders, die uit Ghana afkomstig zijn, loopt een onderzoek wegens doodslag, aldus Italiaanse nieuwsagentschappen.

De ouders van het jongetje hadden de besnijdenis zelf uitgevoerd in hun woning in Scandiano, nabij de stad Reggio Emilia. Het kind begon hevig te bloeden en kreeg een hartstilstand. Bij een besnijdenis, ook wel circumcisie genoemd, wordt operatief een gedeelte van de voorhuid verwijderd. Besnijdenissen worden vaak om medische of religieuze redenen uitgevoerd.

In december werd in een gemeente ten noordoosten van Rome ook al een 66-jarige man opgepakt in verband met een mislukte besnijdenis. Een 2-jarig jongetje vond daarbij de dood. Het tweelingbroertje van het slachtoffer onderging eenzelfde procedure en raakte zwaargewond. 

De Italiaanse minister van Gezondheid Giulia Grillo riep alle ouders toen op om geen illegale besnijdenissen uit te voeren. ,,De gezondheid van kinderen is belangrijker dan wat dan ook’’, schreef ze op Facebook. Ook de moskee van Rome riep op om besnijdenissen enkel in ziekenhuizen te laten plaatsvinden.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.