Volledig scherm
Het incident gebeurde in Hacienda HealthCare in Phoenix. Rechts een illustratief beeld. © AP/Getty

Baby van vrouw (29) in coma stierf bijna bij geboorte

Bij de bevalling van de Amerikaanse vrouw die al 14 jaar in coma ligt, is de baby bijna overleden. Dat heeft de Amerikaanse politie bekendgemaakt. De vrouw (29) verkeert al jaren in een coma nadat ze bijna verdronk, en kreeg een kleine twee weken geleden plots weeën. Intussen worden onder meer bij alle mannelijke personeelsleden van de instelling dna-stalen afgenomen, in de hoop te weten te komen wie de vader is van het kind.

Volgens de politie werden de hulpdiensten op 29 december vorig jaar om iets voor 16.00 uur naar Hacienda HealthCare geroepen, het verzorgingshuis in Phoenix, Arizona, waar de comateuze vrouw ligt. De code die werd gebruikt wees erop dat er iemand ‘in moeilijkheden was, niet meer ademde of bewusteloos raakte’. Die melding ging over de pasgeboren baby. Moeder en zoon werden meteen naar een ziekenhuis gebracht. Ze zouden het intussen - naar omstandigheden - goed maken.

,,De familie is boos, getraumatiseerd en in shock door het misbruik en de verwaarlozing van hun dochter’’, aldus advocaat John Micheaels bij CNN. ,,Ze heeft me gevraagd mee te delen dat de jongen in een liefdevol gezin is terechtgekomen en dat er goed voor hem zal worden gezorgd.’’

Onderzoek

Intussen is er ook een onderzoek gestart naar verkrachting. De vrouw kan door haar coma al 14 jaar niet meer bewegen of communiceren. ,,Ze was dan ook niet in een positie om toestemming te geven’’, aldus woordvoerder Tommy Thompson van de politie van Phoenix. ,,Ze was een hulpeloos slachtoffer dat seksueel is aangerand.’’ 

Volledig scherm
Tommy Thompson van de politie van Phoenix. © AP

De Amerikaanse politie wil via een huiszoekingsbevel het dna van alle mannelijke personeelsleden vanHacienda HealthCare onderzoeken. Voorlopig is er echter nog geen verdachte in beeld. De politie laat weten dat de dader ook een bezoeker van het verzorgingshuis kan zijn. 

Schandaal

De CEO van het verzorgingshuis Bill Timmons nam eerder deze week al ontslag na het schandaal. Gary Orman van de raad van bestuur van de instelling beloofde intussen volledig mee te werken aan het onderzoek. Hij sprak van een ‘ongeziene zaak, waar alle betrokkenen kapot van zijn, van het slachtoffer en haar familie tot het personeel’.

Volledig scherm
© AP
 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.