Volledig scherm
© AFP

Baby van zes weken mogelijk jongste coronadode in Engeland

Een baby van nog geen twee maanden oud is bezweken aan de gevolgen van het coronavirus in Engeland. Dat heeft de Britse nationale gezondheidsdienst NHS bevestigd.

Het zou gaan om het jongste slachtoffertje in Engeland dat is overleden door Covid-19. Het kind stierf begin deze week, op 3 mei, in het ziekenhuis. Of de baby onderliggende aandoeningen had, is nog onduidelijk. Het is ook niet bekend waar en door wie het kind geïnfecteerd is geraakt.

Oudste coronadode

Het kind is een van de 626 nieuwe doden die vandaag zijn gerapporteerd in Engeland. Hiervoor was het jongste coronavirus-slachtoffer van Groot-Brittannië een vijfjarig kind met onderliggende gezondheidsproblemen, waarvan de dood begin april werd bevestigd. Het oudste slachtoffer was 103 jaar. In het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 31.000 personen aan het coronavirus overleden.

Ook in de andere landsdelen ging het dodental verder omhoog: in Schotland werden vandaag 49 nieuwe overlijdens gemeld, in Wales 28 en in Noord-Ierland 5.

Enkel ziekenhuizen

In het Verenigd Koninkrijk staat het dodental nu op 31.241 mensen overleden. Het land is het zwaarst getroffen door de longziekte in Europa. Het werkelijke aantal sterftes ligt waarschijnlijk nog hoger, omdat alleen de coronadoden in de ziekenhuizen worden gerapporteerd. De sterfgevallen in de verzorgingshuizen en op andere plekken zijn niet opgenomen in de officiële cijfers.