Volledig scherm
© anp

Basisschool in Texas verbiedt zonnebrand met 30 graden

In de stad Sint Antonio in Texas is het gemiddeld dertig graden in de zomer. Toch verbiedt een basisschool daar het gebruik van zonnebrand, omdat het een giftige substantie zou zijn. Kinderen mogen alleen zonnebrand meenemen op doktersrecept.

Christy Riggs, de moeder van een van de kinderen op het East Independent School District, zag haar kind roodverbrand terugkomen van een schooltrip. De reden: het kind mag geen zonnebrand gebruiken op school, omdat de school het verbiedt.

Levensgevaarlijke situaties
'Zonnebrandcrème is een giftige stof. We kunnen geen giftige dingen toestaan in onze scholen', verdedigt een woordvoerder van de school het verbod op de regionale zender KCTV5. De school is bang dat kinderen hun zonnebrand aan elkaar gaan uitlenen. 'En dan kunnen ze een allergische reactie krijgen. Ook kunnen ze het inslikken. Dat zijn echt levensgevaarlijke situaties', aldus de woordvoerder. 

Christy Riggs voert nu actie tegen het verbod van de school. In haar familie komt veel huidkanker voor. Haar vader is er recent aan overleden. Veelvuldig verbranden door de zon kan huidkanker veroorzaken.

De school laat weten dat ze de klachten van de moeder in overweging zullen nemen, maar dat het beleid voorlopig zal worden niet aangepast.