De zaak rondom de omstreden, en door zelfdoding overleden, Jeffrey Epstein houdt de gemoederen nog steeds bezig. Nu blijkt er cruciaal videomateriaal onvindbaar te zijn, waarop de eerste zelfmoordpoging van Epstein in de gevangenis te zien zou zijn geweest.
Volledig scherm
De zaak rondom de omstreden, en door zelfdoding overleden, Jeffrey Epstein houdt de gemoederen nog steeds bezig. Nu blijkt er cruciaal videomateriaal onvindbaar te zijn, waarop de eerste zelfmoordpoging van Epstein in de gevangenis te zien zou zijn geweest. © EPA

Beelden eerste zelfmoordpoging Epstein ‘per abuis’ permanent gewist

Alle beelden van de eerste zelfmoordpoging van miljardair Jeffrey Epstein in de gevangenis in New York zijn per abuis permanent gewist. Dat zegt de openbaar aanklager. Epstein pleegde in augustus zelfmoord. Hij werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een netwerk voor het misbruiken van tienermeisjes in Florida en New York.

  1. Afghaanse tolken zijn leven in eigen land niet zeker, VS veroordeelt moordpartijen door Taliban

    Afghaanse tolken zijn leven in eigen land niet zeker, VS veroor­deelt moordpar­tij­en door Taliban

    Met het terugtrekken van de internationale troepenmacht uit Afghanistan grijpt de Taliban zijn kans. De radicaalislamitische herovert het land stukje bij beetje. Het maakt dat elke Afghaan die de internationale coalitie ooit hielp zijn of haar leven niet meer zeker is. Vooral tolken worden aangevallen. De VS reageerden vandaag woedend op dat gerichte geweld en Canada zwoor ‘onze tolken’ zo snel mogelijk een veilig heenkomen te bieden.