Archief: Jozef Verswijver werd vijf jaar geleden per ongeluk gecremeerd, terwijl hij juist een klassieke plechtigheid en begrafenis wilde.
Volledig scherm
PREMIUM
Archief: Jozef Verswijver werd vijf jaar geleden per ongeluk gecremeerd, terwijl hij juist een klassieke plechtigheid en begrafenis wilde. © Hollandse Hoogte / Richard Brocken

Begrafenisondernemer cremeert per ongeluk verkeerde lichaam

In België is ophef ontstaan rond de crematie van de Belgische Jozef Verswijver (85). Hij werd op 3 juni 2015, twee dagen na zijn overlijden, per ongeluk gecremeerd. En dat terwijl zijn familie uitdrukkelijk aan het uitvaartcentrum had laten weten dat hun vader en echtgenoot een klassieke plechtigheid en begrafenis wenste. Bovendien zou de begrafenisondernemer geprobeerd hebben zijn sporen uit te wissen en valse documenten hebben opgesteld om de crematie legitiem te laten lijken.

 1. Turkse transvrouw doodgestoken in Utrecht: ‘Lieve Özge stond in de bloei van haar leven’
  PREMIUM

  Turkse transvrouw doodgesto­ken in Utrecht: ‘Lieve Özge stond in de bloei van haar leven’

  De vrouw die in de nacht van dinsdag op woensdag is doodgestoken in een woning in Utrecht, is Özge Bilir, een 25-jarige transgendervrouw uit Turkije. Het gaat om de eerste transgender die dit jaar als gevolg van geweld om het leven is gekomen, bevestigt Trans United Europe. Volgens vrienden en bekenden is de ex-vriend de aangehouden verdachte. De politie houdt alle opties open en onderzoekt of gender met het misdrijf te maken heeft. ,,Het slachtoffer is een bekende van de verdachte, daar laten we het verder bij”, meldt een woordvoerder.
 1. Hoe vieren politici sinterklaas? 'Met mijn vrouw, twee honden en een kat'
  Play

  Hoe vieren politici sinter­klaas? 'Met mijn vrouw, twee honden en een kat'

 2. Worstel jij ook met je sinterklaasgedicht? Check dan deze handige dichttips
  Play

  Worstel jij ook met je sinter­klaas­ge­dicht? Check dan deze handige dichttips