Volledig scherm
© facebook

'Behekst' jongetje (2) op straat achtergelaten

Een Nigeriaans jongetje werd door zijn ouders in de steek gelaten, omdat ze dachten dat hij een 'heks' was. Een Deense hulpverleenster vond de 2-jarige enkele weken geleden compleet uitgehongerd en met een buikje vol wormen. Hij leefde al acht maanden op straat, maar dankzij ingrijpen van Loven gaat het inmiddels beter met de peuter.

Volledig scherm
© Facebook Anja Loven
Volledig scherm
© Facebook Anja Loven

De Deense hulpverleenster Anja Ringgren Loven kwam Hope - zo noemde ze hem - tegen op straat. Het jongetje doolde gedesoriënteerd rond. Loven knielde bij hem neer en gaf hem wat te drinken en eten. Daarna wikkelde ze de kleuter in een dekentje en bracht hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Daar kreeg hij de nodige medicijnen tegen de wormen in zijn buik. Er waren ook bloedtransfusies nodig omdat hij een tekort had aan rode bloedcellen. Loven redde de jongen van de dood, want zonder haar hulp had hij dit nooit overleefd.

Duizenden kinderen
Hope is ondertussen aan de betere hand, laat Anja Loven weten. Hij kan ondertussen zelfstandig eten en de medicijnen hebben hem sterker gemaakt.

Anja Loven woont in Afrika en is oprichtster van het African Children's Aid Education and Development Foundation, een organisatie die hulp verleent aan verwaarloosde kinderen. Ze richtte de Foundation drie jaar geleden op. ,,In Nigeria worden duizenden kinderen in de steek gelaten omdat ouders denken dat ze behekst zijn. We zien hier gefolterde, bange en zelfs dode kinderen'', schrijft de hulpverleenster op haar facebookpagina.

Volledig scherm
© Facebook Anja Loven
Volledig scherm
© Facebook Anja Loven
Volledig scherm
Hope is ondertussen aan de betere hand. © Facebook Anja Loven
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement