Volledig scherm
© REUTERS

Bejaarde vrouw sterft na mep met elektrische step

Een vrouw is maandag op brute wijze vermoord toen ze in het Amerikaanse Long Beach over straat liep. Uit het niets werd ze tegen de grond geslagen, waarna ze door een serie klappen met een elektrische step om het leven kwam. Vandaag werd bekend dat de verdachte vervolgd zal worden voor moord. 

De buren van de vrouw, de 63-jarige Rosa Hernandez, zeggen dat ze op weg was naar kennissen om daar een cadeautje af te geven op het moment dat ze werd vermoord. Volgens de autoriteiten viel de verdachte, de 27-jarige Amad Rashad Redding, de vrouw aan toen ze elkaar tegenkwamen op de stoep. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Redding sloeg de vrouw tegen de grond en ging daarna verder met schoppen en slaan. Op een gegeven moment gebruikte hij zelfs een elektrische step om op haar in te beuken. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd enkele uren na de moord al gearresteerd. Over zijn motief is nog niets bekend en het lijkt erop dat de vermoedelijke dader en het slachtoffer elkaar niet kenden. 

Diep bedroefd

De fabrikant van de elektrische step, Bird, liet in een statement weten mee te willen werken aan het onderzoek. „We zijn diep bedroefd door deze gewelddaad en onze harten en gedachten gaan uit naar het slachtoffer en haar familie. We zullen samenwerken met de lokale autoriteiten om te helpen met het onderzoek.”

  1. Het Game of Thrones-effect: hordes toeristen door films, series en videoclips

    Het Game of Thro­nes-ef­fect: hordes toeristen door films, series en videoclips

    Het Kroatische stadje Dubrovnik wordt ook wel ‘de Parel van de Adriatische zee’ genoemd, vanwege de historische binnenstad met smalle straatjes en middeleeuwse pleinen en kerken. Die schoonheid ontging ook de producenten van HBO niet: ze besloten er een deel van Game of Thrones op te nemen. Vanavond is de allerlaatste aflevering van de hitserie te zien. ,,Meestal zorgt dat voor een extra toerisme-impuls’’, weet Stijn Reijnders, hoogleraar Cultureel Erfgoed aan de Erasmus Universiteit.