Het Ryanair-vliegtuig dat werd omgeleid omdat een journalist met zijn vriendin aan boord zat.
Volledig scherm
Het Ryanair-vliegtuig dat werd omgeleid omdat een journalist met zijn vriendin aan boord zat. © REUTERS

Belarussische ambtenaren die Ryanair-vlucht ‘kaapten’ aangeklaagd om luchtpiraterij

updateVier Belarussische ambtenaren zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd om ‘luchtpiraterij’ vanwege hun betrokkenheid bij de landing van een Ryanair-vlucht in Minsk in mei vorig jaar. Aan boord van dat toestel, dat vanuit Griekenland onderweg was naar Litouwen, zat het Wit-Russische oppositielid Roman Protasevitsj, die na een gedwongen landing in de hoofdstad gearresteerd werd. Belarus ontkent dat het een Ryanair-vliegtuig dwong om te landen op de luchthaven.

 1. Gearresteerde journalist Belarus verschijnt op video: ‘Ik werk mee en beken’
  Play
  Update/video

  Gearres­teer­de journalist Belarus verschijnt op video: ‘Ik werk mee en beken’

  Roman Protasevitsj (26), het gisteren uit een Ryanair-toestel opgepakte Belarussische prominente oppositielid en journalist, is verschenen op een door de Belarussische staatstelevisie online verspreide video. Daarin zegt hij dat hij meewerkt met de autoriteiten en zegt hij te bekennen dat hij achter de onlusten in zijn land zit, zo meldt persbureau Reuters. De video verschijnt op het moment dat er volop onzekerheid heerst over het lot van de opgepakte Belarus. De EU eist zijn vrijlating.
 2. Hoe vertel je je kind dat hijf of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hijf of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. Ryanair onder vuur nadat vliegtuig met kritische journalist gedwongen landt in Belarus

  Ryanair onder vuur nadat vliegtuig met kritische journalist gedwongen landt in Belarus

  Ryanair krijgt de wind van voren op sociale media vanwege een ‘laffe’ en ‘hypocriete’ reactie op de gedwongen landing van een vliegtuig van de maatschappij in de Belarussische hoofdstad Minsk gisteravond. Aan boord van het toestel zat een journalist en blogger die zich kritisch uitlaat over de Belarussische president Loekasjenko. Roman Protasjevitsj (26) werd bij aankomst in Minsk opgepakt. Ryanair doet in een mededeling over het incident alsof er niets gebeurd is.