Volledig scherm
Plots stond er 2.000.000.000.349 euro op Lucs rekening © Facebook

Belg heeft plots 2000 miljard op zijn rekening staan

Bill Gates, Warren Buffet, Jeff Bezos of Mark Zuckerberg? Nee, vorige week was Luc Mahieux uit het Belgische Dinant de rijkste mens op aarde. Plots had hij 2 biljoen op zijn bankrekening staan, ofwel 2000 miljard. Dat is bijna zeven keer meer dan Gates, Buffet, Bezos en Zuckerberg samen.

Toen Luc Mahieux vorige week zijn bankrekening checkte, zakte zijn broek af van verbazing: er was 2.000 miljard euro op de rekening gestort. ,,Plots was ik de rijkste mens ter wereld”, lacht Luc. ,,Ik dacht dat al mijn problemen waren opgelost.”

Het begon allemaal toen Luc zijn de gegevens van zijn creditcard invulde op een site die er op het eerste gezicht betrouwbaar uitzag. ,,Maar toen ik zag dat er plots maandelijks 34,90 euro van mijn rekening ging door die website, probeerde ik dat stop te zetten”, vertelt Luc in La Dernière Heure. ,,Toen kwam plots dat bedrag op mijn rekening te staan.” Dezelfde site die Luc telkens 34,90 euro afhandig maakte, had uit het niets 2 biljoen overgeschreven.

Quote

Ik dacht dat al mijn problemen waren opgelost

Luc Mahieux

Hoe en waarom het megabedrag op zijn rekening terechtkwam is niet duidelijk, maar Luc vertrouwde het hele zaakje niet en liet zijn kaart blokkeren. Nu deze niet meer geldig is, mag Luc zich niet meer de eerste biljoenair ter wereld noemen. En toch denken veel mensen dat Luc wel nog rijk is. Sinds hij zijn verhaal op Facebook deelde, stromen de vriendschapsverzoeken binnen.

Facebook

,,Ik krijg vriendschapsverzoeken van mensen die ik helemaal niet ken”, vertelt Luc. En hoewel het nu duidelijk is dat Luc niet rijk is, blijven veel mensen in zijn thuisstad Dinant geloven dat dat wel zo is. ,,Twee dagen geleden werd ik op straat zelfs ‘de miljardair’ genoemd.”

Luc heeft wel zijn lesje geleerd: voortaan springt hij veel voorzichtiger om met zijn creditcardgegevens.