De hulpdiensten verspreidden deze beelden van de reddingsoperatie.
Volledig scherm
De hulpdiensten verspreidden deze beelden van de reddingsoperatie. © Soccorso Alpino

Belg verliest zoon (9) uit het oog tijdens off-piste skiën: kind zwaargewond

Een 9-jarige Belgische jongen is zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht na een ongeval tijdens het off-piste skiën. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa en is door de reddingsdienst Soccorso Alpino bevestigd. De jongen was met zijn vader op pad, maar die was hem uit het oog verloren. Toen hij zijn zoon na een uur zoeken niet terugvond, sloeg hij alarm.

De jongen was met zijn vader aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean − Weissmatten aan de Monte Rosa, in de buurt van de stad Aosta, schrijft Het Laatste Nieuws. De twee waren donderdag off-piste door een smalle geul aan het skiën, in het Italiaans ‘canalone’ genoemd. 

Op een bepaald moment moet de jongen gevallen zijn, zonder dat de vader het merkte. Toen de man zich even later omdraaide, was zijn zoon nergens te zien. Daarop ging hij ongeveer een uur lang op zoek. Toen hij de jongen daarna nog niet gevonden had, keerde hij terug naar zijn hotel en sloeg hij alarm bij de hulpdiensten.

Die zetten meteen een grote hulpactie op poten. Ze volgden de sporen die de jongen en zijn vader hadden achtergelaten en vonden hem onderkoeld terug in een kloof. Hij had een ernstig hoofdletsel en verschillende breuken opgelopen als gevolg van zijn val, maar was niet in levensgevaar. Een arts ter plaatse verleende eerste hulp, waarna de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis Regina Margherita in Turijn werd gebracht.

Volledig scherm
© Soccorso Alpino
  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.