Volledig scherm
Een 45-jarige Gentenaar moest zich in het Gentse hof van beroep verantwoorden voor de verkrachtingen van drie minderjarige dochters van zijn vriendin. © ANP

Belg verwekte acht kinderen bij drie stiefdochters

Een 45-jarige man uit het Belgische Gent verkrachtte drie stiefdochters. De stiefdochters waren tijdens de feiten in 1995 minderjarig. In de loop van de jaren kregen de stiefdochters acht kinderen van de man.

Eén van de drie zussen deed aangifte op 11 mei 2017 uit vrees voor haar leven, nadat ze na meer dan 20 jaar de relatie met M. Ö. (45) verbrak. Op het moment van de aangifte was één van haar zussen zwanger van haar vijfde kindje van hem. ,,Ze waren bang voor hem. Het is een narcistische tiran", zegt haar advocaat. ,,Dit dossier is tergend, pijnlijk. Die vrouwen zijn om zeep geholpen en het ergste is dat meneer zichzelf als een slachtoffer en redder ziet. Een egoïstische loverboy."

De verhalen van hoe de man te werk ging, zijn schrijnend, zo blijkt in de rechtbank waar de man zich moet verantwoorden. ,,M. ging vaak naar de slaapkamer van de tweelingzusjes en deed de deur op slot achter hem. De moeder was verlamd door de angst. Ze werd zelf meermaals zwaar mishandeld voor de ogen van haar kinderen. Ik zal verder niet in detail treden", zei de zichtbaar geëmotioneerde advocaat.

De advocaat van Ö. pleitte voor enige menselijkheid. ,,Hij heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd. Dit gaat niet over verkrachting, het was met toestemming. De acht kinderen zijn het bewijs van seks, alsook het bewijs van toestemming. Eén van de zussen is nog altijd verliefd op hem", zegt hij. De advocaat had ook een bundel foto's mee waarop te zien is hoe gelukkig ze wel was. ,,Ze bezoekt hem vaak in de gevangenis. Ik vraag dan ook enige mildheid: een straf met uitstel."

Onderhouden vanuit cel

In totaal kregen de drie zussen acht kinderen. Ö. gaf zelf in beroep aan dat hij voor zijn kinderen werkt in de gevangenis, om hen te onderhouden. Uit de medische geschiedenis van de zussen bleek dat één van hen amper 13 was toen ze voor de eerste keer zwanger werd. Ze pleegde haar eerste (van drie) abortussen toen ze amper 14 jaar en 7 dagen oud was.

Procureur-generaal Coppens zag het anders in. ,,Dit is een man met een verwrongen beeld van de realiteit, de Zonnekoning die besluit over leven en dood. Ik vraag de bevestiging van de gevangenisstraf, 7 jaar cel."

Ö. kreeg als laatste het woord. ,,Zie ik eruit als een playboy of een gigolo? Ik denk het niet." Hij relativeerde de zaak. ,,Ik was jong toen ik met hen seks had, van verkrachting was er nooit sprake."

De uitspraak is op 30 oktober.

  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.