Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Belg vond nieuwe liefde voor Romeo, ’s werelds eenzaamste kikkermannetje

De vondst van een vriendinnetje voor Romeo de eenzame waterkikker was een emotioneel moment, vertelt de Vlaamse onderzoeker Stephane Knoll. Hij ging op expeditie in een Boliviaans nevelwoud om zijn soort, de Sehuencas waterkikker, voor uitsterven te behoeden.

Dat het kikkermannetje zó lang alleen zou blijven, konden zijn collega-biologen niet bevroeden toen ze Romeo tien jaar geleden tijdens een expeditie ontdekten. Ze dachten vrij snel ook een vrouwelijk exemplaar van de zeldzame Sehuencas waterkikker (wetenschappelijke naam Telmatobius yuracare) te vinden om een kweekprogramma te starten, vertelt Knoll aan de telefoon vanuit Bolivia. ,,Maar dat gebeurde maar niet.’’

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.