Assyrische christenen worden opgevangen in de St. Joseph kerk in Arbil in Noord-Irak, nadat zij zijn verdreven door leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Assyrische christenen worden opgevangen in de St. Joseph kerk in Arbil in Noord-Irak, nadat zij zijn verdreven door leden van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Afbeelding ter illustratie. © anp

België haalt bedreigde christenen uit Syrië

Met een speciale operatie hebben Belgen 244 Syrische christenen naar België gehaald. Het gaat om bedreigde christenen uit de stad Aleppo.
De humanitaire actie duurde twee maanden en werd onlangs afgerond. Zij kreeg de steun van de regering, zo is woensdag bekendgemaakt.

  1. Israël voert luchtaanval uit op Gaza na brandballonnen
    VIDEO

    Israël voert luchtaan­val uit op Gaza na brandbal­lon­nen

    Israël heeft vannacht een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook. Het Israëlische leger bevestigde de aanval, nadat Hamas beweerde dat een vliegtuig een Palestijns trainingskamp zou hebben aangevallen. Het gaat om de eerste aanval vanuit Israël sinds vorige maand een wapenstilstand werd afgesproken na elf dagen van aanvallen over en weer. De aanval zou een reactie zijn op de ‘brandballonnen’ die gisteren vanuit de Gazastrook werden opgelaten.