'Nederland heeft te lang gewacht met informatie doorspelen over de eiercrisis', aldus de Belgische minister van landbouw.
Volledig scherm
'Nederland heeft te lang gewacht met informatie doorspelen over de eiercrisis', aldus de Belgische minister van landbouw. © belga

'België moest Nederland drie keer manen voor info fipronil'

België heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit drie keer aangemaand voor het informatie kreeg over Chickfriend. Daardoor zijn drie kostbare weken verloren gegaan waarin de Belgische voedselautoriteit niet verder kon onderzoeken op welke kippenbedrijven de verboden insecticide fipronil is gebruikt.

 1. Jonge Britse (20) voor ogen dochtertje vermoord door inbrekers, Griekenland looft megabedrag uit

  Jonge Britse (20) voor ogen dochtertje vermoord door inbrekers, Grieken­land looft megabedrag uit

  In Griekenland is met afschuw gereageerd op de gewelddadige dood van een jonge Britse moeder. De 20-jarige Caroline Crouch werd voor de ogen van haar dochtertje gewurgd door zeker drie overvallers die haar gezin in het holst van de nacht overrompelden. De Griekse regering reageert verbijsterd en looft bij hoge uitzondering een megabedrag van 300.000 euro uit voor de gouden tip. ,,Zulke wreedheid komen we zelden tegen in Griekenland”, zei de Griekse minister voor Burgerbescherming, Michalis Chrisochoidis, op een congres tegen journalisten.
 1. Rouwstoet in Gaza na luchtaanvallen van Israel
  Play

  Rouwstoet in Gaza na luchtaan­val­len van Israel

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'