Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Belgisch gezin doet macabere vondst tijdens zoektocht naar zwangere kat

Twee vrouwen en een aantal kinderen hebben vorige week een gruwelijke ontdekking gedaan in een verlaten woning in Monceau-sur-Sambre, in België. Het gezelschap was op zoek naar hun kat, maar stuitte in plaats daarvan op een lichaam dat al in verregaande staat van ontbinding verkeerde, zo meldt de Belgische krant Sudinfo.

,,Woensdagavond zag ik onze kat in de omliggende tuinen rondlopen’’, zegt Murielle in de Franstalige krant. ,,Het dier is drachtig en ik wilde niet dat ze haar jongen zou krijgen in het vervallen pand iets verderop.’’ Dus gingen Murielle, haar kinderen en partner Christelle op zoek naar het beest om haar terug naar huis te brengen.

Via een smalle weg belandden ze aan de achterkant van het nabijgelegen bouwval. ,,De doorgang was volledig overwoekerd door struiken en bomen’’, vertelt Murielle. De vrouwen en kinderen botsten op een kleine veranda die vol afval lag en waarvan de ruiten deels vernield waren. Meteen daarna werd de lugubere vondst gedaan.

Broek

Tienerzoon Soroche vertelt: ,,Ik zag twee benen op de veranda en dacht eerst dat het een oude broek was.’’ Toen Murielle besefte dat er een dode man op de grond lag, waarschuwde ze onmiddellijk de politie. Volgens de vrouw lag het lichaam in een ‘vreemde positie’ en zat er een ‘gat in zijn hoofd’. 

Via de politie vernam Murielle achteraf dat er op het lichaam inderdaad sporen van geweld zijn vastgesteld. Het is nog niet zeker wanneer de man overleden is, maar de vrouwen vermoeden dat hij daar zeker een maand gelegen moet hebben, ‘gezien de staat van het lichaam’.

Verdacht overlijden

De politie gaat uit van een verdacht overlijden en heeft vrijdag drie verdachten opgepakt, zo meldde het parket van Charleroi eind vorige week. De arrestaties zouden gelinkt zijn aan de verdwijning van Luc Rolland, een 41-jarige inwoner van de naburige plaats Montignies-sur-Sambre, die op 2 februari als vermist werd opgegeven.

Murielle en haar gezin zijn nog steeds onder de indruk van wat er gebeurd is. ,,Ik wist dat er soms daklozen en krakers logeerden, maar dat ik zoiets zou aantreffen, had ik nooit durven denken. Ik heb er nachtmerries over. Mijn zoon van zeven was bij me toen we het lijk vonden en hij wil niet meer alleen slapen’’, aldus de Waalse vrouw.

De politie kon nog geen informatie geven over de identiteit van de overleden persoon. Volgens het parket is nog niet bevestigd dat het om de vermiste Luc Rolland gaat. Het trio dat vrijdag is opgepakt, verschijnt deze week voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over hun verdere aanhouding.