In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet.
Volledig scherm
In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet. © RV

Belgische agenten: Klachten over misstanden blijven liggen

Inspecteurs van de Belgische federale politie brengen via verschillende kranten wantoestanden binnen het korps in de openbaarheid. ,,We komen met ons verhaal naar buiten omdat onze interne klachten al maanden stof liggen te vergaren’’, staat zaterdag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

 1. Tweede politieverslag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’
  PREMIUM

  Tweede politiever­slag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’

  Er bestaat een tweede politieverslag rond het incident waarbij arrestant Jozef Chovanec (38) 2,5 jaar geleden overleed in een cel op de luchthaven van het Belgische Charleroi. Het verslag - dat in handen is van Het Laatste Nieuws - werd amper 55 minuten na het eerste summiere verslag geschreven, maar gaat wel gedetailleerder in op de feiten. En daaruit blijkt ook dat het parket diezelfde dag nog de camerabeelden in beslag nam. ,,Het parket wist dus vanaf dag één dat er beelden waren”, zegt advocaat Ann Van De Steen.
 2. 
Brugge overrompeld door miljoenendonatie van overleden Nederlandse: ‘Nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM

  Brugge overrom­peld door miljoenen­do­na­tie van overleden Nederland­se: ‘Nog nooit meegemaakt’

  De stad Brugge heeft een gift ontvangen van maar liefst 3,3 miljoen euro, een huis en waardepapieren van een Nederlandse dame die pas is overleden. De 80-jarige vrouw, die sinds acht jaar in het centrum van de stad woonde, schonk haar hele hebben en houden ‘omdat ze zo van de stad houdt’. ,,Dat we opgenomen worden in een testament is al uniek, maar dit is wel een groot bedrag”, zegt de Vlaamse politica Mercedes Van Volcem (Financiën).