De Belgische Faith Loose (19) redde vorige week zaterdag een 4-jarig jongetje in het subtropische zwemparadijs Aquafun in Oostduinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische Faith Loose (19) redde vorige week zaterdag een 4-jarig jongetje in het subtropische zwemparadijs Aquafun in Oostduinkerke. © Bart Boterman

Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’

,,Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje redden.” De 19-jarige Faith Loose was pas een maand badjuf bij het subtropische zwembad Aquafun in België, toen ze afgelopen zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. ,,Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze een zwemvest dragen.”

  1. Duitsland pakt rechts-extremisten op die mogelijk een gewelddadige staatsgreep wilden plegen
    Met video

    Duitsland pakt rechts-extremis­ten op die mogelijk een gewelddadi­ge staats­greep wilden plegen

    De Duitse politie heeft 25 leden en aanhangers van een extreemrechtse beweging opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een staatsgreep. Zij waren volgens aanklagers van plan om gewapend de Bondsdag, het Duitse parlement, te bestormen en parlementariërs te gijzelen. Onder de ruim vijftig verdachten zijn oud-Bundeswehr-soldaten, een oud-parlementariër en een bekende prins.