Belgische fotograaf (54) ernstig verzwakt in ziekenhuis: ‘Dacht dat ik het aankon, zie mij nu liggen’

Hij is geen risicopatiënt en zelden ziek. Maar nu is de Belgische fotograaf Zeger Garré (54) ernstig verzwakt door het coronavirus. Vanuit zijn ziekenhuiskamer roept hij alle gezonde burgers op om de regels te volgen: ,,Lach het niet weg. Het is erg. Als het u te pakken heeft, is het erg.”

Het begon met spierpijn na een skivakantie begin maart. Niet in een Noord-Italiaans risicogebied, maar in het Franse wintersportdorp Les Ménuires. Toch raakte Garré besmet met het coronavirus. Een reisgenoot had het virus onbewust elders opgelopen en doorgegeven. ,,We waren met een groep van twaalf op vakantie”, zegt Zegers vrouw Maruschka Van Mol (54). ,,Tien mensen die mee waren op reis kregen klachten, onder wie Zeger en ikzelf.”

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.