Volledig scherm
© Kos

Belgische grappenmakers variëren op het boerkiniverbod

Na boerkiniverboden op Franse stranden, zijn er ook Belgische politici die pleiten voor het verbieden van de lichaamsbedekkende zwemkleding. Dit tot hilariteit van een aantal Belgische grappenmakers die zich blijkbaar meer aan andere kledingstukken ergeren.

Op de sociale media maken heel wat mensen zich vrolijk over het plan. De jongerenafdeling van de groene partij komt zelfs met een alternatief: een verbod op witte sokken in sandalen. ,,Jong Groen is namelijk van mening dat iemand dit onmogelijk uit vrije wil kan doen. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze verlichte maatregel een groot draagvlak zal kennen bij onze bevolking", klinkt het met een stevige knipoog op de Facebookpagina van de jongerenpartij.

Een Gents studentenblad pleit enthousiast voor het verbod op driekwartsbroeken. ,,Uiteraard zou het verbod zowel voor mannen als vrouwen gelden", aldus een satirisch artikel. De grappenmakers reageren ook op Twitter op het voorstel tot boerkiniverbod van de regerings partij N-VA. ,,Boerkini is dialect voor: wat de boer niet kent eet hij niet", zegt de zogenaamde 'Gorilli' op Twitter.