Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Belgische leerlingen steken klasgenoot in brand

Een 19-jarige leerling van een school voor buitengewoon onderwijs in het Belgische Aalst is donderdag in brand gestoken door zijn klasgenoten. De tiener liep daarbij tweedegraads brandwonden op.

Het zou volgens verklaringen van de minderjarige daders gaan om een uit de hand gelopen grap. ,,In de kleedkamer van de praktijklokalen begon een spel tussen enkele leerlingen met een bus deodorant en een aansteker", zegt een woordvoerder van de school. De kleding van het slachtoffer vatte daarbij vlam. ,,Leerlingen en leraren dienden meteen de eerste zorgen toe, waarna de jongen werd overgebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis."

Het slachtoffer kon in de loop van de avond het ziekenhuis verlaten. De politie heeft twee minderjarige verdachten meegenomen voor verhoor. De directie van de school beraadt zich nog over te nemen tuchtmaatregelen.

  1. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.