Volledig scherm
Bloemen bij het politiebureau in Spa ter nagedachtenis aan een Belgische agent die werd doodgeschoten. © ANP

Belgische politie op zoek naar getuigen in taxi die Nederlander op agent zagen schieten

De Belgische politie is op zoek naar twee belangrijke getuigen van de schietpartij in Spa. Daar werd gisteren een Nederlandse verdachte opgepakt die betrokken zou zijn geweest bij het doodschieten van een Belgische politieagent, kort nadat hem en twee vrienden de toegang tot een café was geweigerd.

De Nederlanders kregen het aan de stok met de portiers, waarop de kroegbaas de politie belde. Bij aankomst van een patrouillewagen, bevonden de drie zich al in een taxi. Toen een van de agenten de inzittenden wilde controleren, werd er vanuit de wagen geschoten. De 38-jarige agent Amaury Delrez werd in het hoofd geraakt en bezweek later aan zijn verwondingen. De verdachten sloegen op de vlucht, maar de 36-jarige Ivo T. kon even later worden aangehouden.

Volgens de politie zaten er op het moment van de schietpartij al twee klanten in de taxi die een halfuur daarvoor waren ingestapt in Francorchamps. Zij zaten op het moment van de schietpartij nog steeds in deze taxi, samen met de drie daders.

Volgens de politie zijn zij twee zeer belangrijke getuigen van de moord. 'Het gaat om twee mannen van het Europese type. Zij zouden tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Mogelijk zijn zij afkomstig uit het buitenland', zo staat in de oproep. De politie roept de twee nadrukkelijk op zich te melden bij de politie.