Volledig scherm
Belgische anti-terreureenheid in Brussel. © REUTERS

Belgische politie pakt acht verdachten op in Molenbeek voor plannen aanslag

In België zijn er op verschillende plaatsen huiszoekingen geweest in het kader van een terreuronderzoek. Acht personen, allen woonachtig te Molenbeek, zijn opgepakt. Ze worden ervan verdacht een aanslag voor te bereiden. 

De huiszoekingen vonden plaats in Molenbeek, Mechelen en Geraardsbergen, meldt het dagblad La Dernière Heure.

De acht verdachten moeten in de loop van vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Er zouden geen wapens of explosieven zijn gevonden.

De aanhoudingen staan los van de onderzoeken naar de aanslagen in Parijs van november 2015 en Brussel van maart 2016, aldus het parket dat verder geen details kwijt wil.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.