Volledig scherm
(Archieffoto) © EPA

Belgische politie pakt terreurverdachte op

De Belgische politie heeft een man opgepakt die vermoedelijk een terreurdaad voorbereidde. Dat meldt de Belgische krant La Dernière Heure. Het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.

Volgens het parket toonde de man een bijzonder grote interesse voor messen en andere steekwapens en werd er gevreesd dat hij tot actie zou overgaan. 

De man werd opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek. In die Brusselse deelgemeente werden eerder mensen opgepakt die betrokken waren bij de aanslagen in Brussel en Parijs. Op verschillende plaatsen in Molenbeek zijn vanmorgen huiszoekingen geweest. 

Over de identiteit van de verdachte is niks bekend gemaakt. 

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.