Volledig scherm
Bij de controle werd het lichaam ontdekt © Bart Boterman

Belgische politie vindt zwaar verminkt lichaam in auto

In het Belgische Middelkerke is afgelopen nacht tijdens een verkeerscontrole een lijk gevonden in een auto. Het lichaam was zwaar verminkt. Eerdere berichten spraken nog van een onthoofd lichaam, maar dat werd later weersproken door het parket van Brugge. 

Een politiepatrouille hield rond twee uur 's nachts een auto tegen met drie inzittenden die zich verdacht gedroegen. Tijdens de controle werd in de kofferbak de lugubere ontdekking gedaan. ,,Het lichaam vertoonde zeer zware verwondingen ter hoogte van de hals", aldus een woordvoerder van het parket. De inzittenden gaven een warrige uitleg en zijn aangehouden. 

Op een camping in de buurt hield de politie later nog een vierde verdachte aan. In zijn caravan troffen agenten ook menselijke resten en grote hoeveelheden bloed aan. 

De plek waar de wagen werd tegengehouden ligt halverwege de camping en het kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Vermoedelijk wilden de verdachten de wagen met het lijk in het kanaal dumpen.

Onderzoek

Luc De Cock, eigenaar van de caravan, laat aan Het Laatste Nieuws weten, dat hij twee dagen geleden aangesproken door een andere bewoner van de camping. Die man vroeg of hij de caravan een maand kon huren voor zijn broer. Diens huis zou afgebroken worden en hij zocht een plek om tijdelijk te logeren.

De politie bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek is gestart. ,,Voorlopig kan er geen verdere informatie over de omstandigheden of over mogelijke verdachten vrijgegeven worden”, aldus het parket. De auto wordt verder onderzocht. Dat geldt ook voor de caravan.