Volledig scherm
Archieffoto © anp

Belgische politie wil hardrijder achter elkaar flitsen

De Belgische politie wil snelheidscontroles kort achter elkaar gaan houden. 'Nu denken de automobilisten dat ze het na één snelheidscamera wel gehad hebben, maar in de toekomst zullen we op dezelfde weg verschillende controleposten na elkaar plaatsen', zei het hoofd van de verkeerspolitie Michaël Jonniaux.

Volgens meldingen donderdag van Belgische media denkt Jonniaux dan bijvoorbeeld aan 'eerst een mobiele camera, dan trajectcontrole en verderop een tweede mobiele camera."

Voor Nederlandse automobilisten maakt het achter elkaar flitsen vooralsnog weinig uit. Tot in 2014 hinderen juridische problemen het innen van Belgische boetes in Nederland.

  1. Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Justitie in België heeft flinke celstraffen geëist tegen de ouders van een jongen met ADHD die dagelijks langdurig op zijn kamer werd opgesloten en niet naar het toilet mocht. Volgens zijn vader en moeder deden ze dat om 's avonds rustig televisie te kunnen kijken. Na een tip van klasgenoten viel de politie uiteindelijk binnen bij het gezin. Daarbij werden op de stinkende en beschimmelde tienerkamer onder meer ettelijke plastic flessen met urine aangetroffen.