Eigenaar Dominique Alderweireld van club DSK met zijn partner.
Volledig scherm
Eigenaar Dominique Alderweireld van club DSK met zijn partner. © Facebook/Dominique Alderweireld

Belgische seksclub mag niet langer DSK heten

Een Waalse seksclub mag zich niet langer DSK noemen. Dat heeft de kortgedingrechter in Doornik vandaag bepaald op verzoek van voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn, bijgenaamd DSK.

Die voelde zich in zijn eer aangetast omdat de bordeelnaam naar hem zou verwijzen. Strauss-Kahn was eerder verwikkeld in een seksschandaal met een Amerikaans kamermeisje en een prostitutieschandaal via seksfeestjes in een hotel in Lille.

Volgens de Belgische rechter identificeert de afkorting DSK de politicus 'voor de ogen van iedereen'. Op het verdere gebruik van de afkorting door het bordeel staat een boete van 3000 euro.

Dodo Sex Klub 
Clubeigenaar Dominique Alderweireld blijft volhouden dat de afkorting DSK staat voor Dodo Sex Klub waarbij het eerste woord naar zijn eigen koosnaam zou verwijzen. Toch heeft het er alle schijn van dat de Fransman, volgens Belgische media een beruchte pooier, met de naam van zijn relaxbedrijf wel degelijk doelde op Dominique Strauss-Kahn.

'Dodo la Saumure' zoals Alderweireld wordt genoemd (Saumure betekent pekel, red.) is een van de verdachten in het prostitutieschandaal in Lille. Hij moet later dit jaar voor de rechter verschijnen voor die zogenoemde 'Carlton-affaire'. Net als de voormalige IMF-baas zelf en 12 anderen. Ze worden verdacht van pooierschap. 

Geen toestemming
Alderweireld verklaarde voor de opening van zijn seksclub dat hij zich geen betere reclame kon indenken met de afkorting DSK. Toestemming voor het gebruik van de naam vroeg hij naar eigen zeggen niet aan de voormalige IMF-topman. 'Waarom zou ik? Bovendien heb ik die DSK nooit ontmoet. Ik heb hem ook nooit gezien behalve drie jaar geleden op televisie. Voorzover ik me de Carlton-affaire trouwens herinner, deed alleen mijn vrouw zaken met DSK,' zo verklaarde hij tegenover de Waalse krant La Dernière Heure.

Van prostitutie is volgens hem geen sprake in zijn club DSK. 'Het is een champagnebar waar meisjes topless op tafel dansen. Ze kunnen boven de zaak kamers huren waar ze zich kunnen afzonderen met klanten maar daar heb ik verder niks mee te maken, aldus Dodo la Saumure.

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?