Volledig scherm
De sms-actie voor de kleine Pia was een gigantisch succes. © rv

Belgische tiener stuurt 722 sms’jes voor zieke baby Pia: ‘Goede intenties, maar kost wel 1400 euro’

Een jongen van 14 jaar uit het Belgische Flémalle heeft méér dan zijn steentje bijgedragen aan de sms-campagne voor de zieke baby Pia. Hij stuurde maar liefst 722 sms’jes om te doneren voor een levensbepalend medicijn. ,,Vol goede bedoelingen”, zegt zijn moeder Corinne nu, maar ze baalt wel van de telefoonrekening die is opgelopen tot meer dan 1400 euro.

De sms-actie voor de zieke baby Pia bracht vorige week in België 1,9 miljoen euro op, de kostprijs van het voor haar noodzakelijke medicijn. De sms-actie voor het negen maanden oude kindje hield de zuiderburen de hele week in de greep. Binnenkort wordt bekend of en wanneer ze het medicijn tegen haar zeldzame spierziekte kan krijgen.

Tussen de gulle schenkers zat ook de tiener uit Flémalle, die voor 1444 euro aan sms’jes verzond. ,,Hij deed het met de beste intenties en dacht: hoe meer sms’jes ik stuur, hoe beter voor Pia. Maar hij besefte niet dat elk sms’je hem twee euro kostte”, zegt zijn moeder Corinne, die zelf ook een sms heeft gestuurd. Corinne kreeg een waarschuwing dat de sms betalend was, maar haar zoon niet. Voor hem was het zoals een like op Facebook, zegt zijn moeder.

Haar tienerzoon kreeg naar eigen zeggen een bericht dat de sms gratis was. ,,Hij had niet door dat het ging om de bevestigings-sms die hem als antwoord gestuurd werd”, zucht Corinne. De jongen verzond in totaal 722 sms’jes.

Corinne doet haar verhaal om andere ouders te waarschuwen. ,,Ik wil graag mensen in nood helpen, maar wel binnen mijn financiële mogelijkheden. Enkel volwassenen zouden mogen sms’en, minderjarigen niet.”

Volledig scherm
De zieke Pia met haar familie. © Photo News

Factuur

Ze sprak de provider aan, Orange, maar die beweert niets te kunnen doen tot 25 oktober, wanneer de telefoonrekening er is. ,,Ik ga de factuur betwisten bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie”, aldus Corinne. ,,We zullen wel zien wat ervan komt.”

Corinne heeft het telefoonabonnement van haar zoon inmiddels noodgedwongen stopgezet. Ze voegt aan haar verhaal in de Belgische krant Sudpresse toe dat haar zoon lijdt aan dyspraxie; een motorische ontwikkelingsstoornis waardoor hij problemen heeft met zijn coördinatie en bewegingen. ,,Daarom heeft hij zijn telefoon nodig. Maar zijn provider Orange vraagt nu een provisie van 250 euro om zijn nummer weer te activeren.”

De vader van de jongen heeft een klacht ingediend bij de telecomwaakhond BIPT.