Volledig scherm
Het slachtoffer (niet de vrouw op de foto) getuigt op 25 januari tijdens een speciale hoorzitting voor een rechter. © Getty

Belgische vrouw door zes Tunesiërs ontvoerd en twee maanden lang verkracht

Het Italiaanse gerecht doet onderzoek naar een weerzinwekkende gebeurtenis waarvan een Belgische vrouw (32) slachtoffer van is geworden in badplaats San Remo. Zes Tunesiërs worden ervan beschuldigd dat ze de vrouw ontvoerden. ,,Ze bonden haar met touwen vast aan een bed en verkrachtten haar twee maanden lang.’’

Volledig scherm
San Remo is een badstad in Noord-Italië, in de Golf van Genua. © Getty Images/iStockphoto

Het voorval speelde zich af in een huis in de Italiaanse badplaats San Remo tijdens de winter van 2017, in januari en februari. Het verhaal werd recent aan het licht gebracht in een Italiaanse krant.

Uit een reconstructie blijkt dat het nietsvermoedende slachtoffer haar latere aanranders op 10 januari 2017 zelf benaderde. De vrouw, die verbleef aan de Franse Côte d’Azur, wilde drugs van hen kopen. Ze wist echter niet dat de mannen haar in de val zouden lokken.

Vastgebonden op bed

De mannen (één van 50 jaar, twee van 32, de rest 38, 30 en 23 jaar) namen de vrouw mee naar het huis van een van hen. Daar bonden ze hun slachtoffer met touwen vast aan een bed en verkrachtten haar. 

Om er helemaal zeker van te zijn dat ze niet zou ontsnappen, bewaakten ze hun slachtoffer. Door haar bewakers werd ze telkens opnieuw gebruikt als seksslaaf. Daar bleef het niet bij.

Prostitutie

De Tunesiërs zagen in de vrouw immers ook een mogelijke bron van inkomsten door haar in te zetten als prostituee. Daarop lieten ze de vrouw ook door andere mannen misbruiken, tegen betaling. Zo ging het twee maanden lang door. Of de vrouw er na die periode zelf in slaagde te ontsnappen of de mannen haar hebben laten gaan, is niet duidelijk.

Volgende week, op 25 januari, getuigt de vrouw tijdens een speciale hoorzitting voorafgaand aan het proces. Dan moeten meer details over het misbruik duidelijk worden. De zes Tunesiërs zijn aangehouden. De aanklachten tegen hen zijn ontvoering, seksueel misbruik, uitbuiting en medeplichtigheid aan prostitutie.