Volledig scherm
© getty

Berlusconi zet bejaarden op verkeerde been

Silvio Berlusconi heeft Italiaanse bejaarden op het verkeerde been gezet. Burgers moeten vooral niet naar het postkantoor gaan omdat zij denken dat zij de onroerendgoedbelasting over 2012 terugkrijgen. Een brief die afkomstig lijkt van de Italiaanse belastingdienst en die zij kregen van Berlusconi, is nep. Dit stellen de drie grootste vakcentrales van Italië, aldus Italiaanse media donderdag.

Ex-premier Berlusconi beloofde de Italianen als 'verkiezingscadeau' 4 miljard euro aan belasting terug te geven, die het zakenkabinet-Monti vorig jaar hief op de hoofdwoning van de Italianen. Dit gebeurde in een poging de overheidsfinanciën te saneren. Achter zijn mondelinge belofte stuurde Berlusconi de officieel lijkende brief aan. Tal van Italianen gingen daarop naar het postkantoor of naar de spreekuren waar vakbonden burgers helpen met hun belastingzaken.

In Italië wordt zondag en maandag een nieuw parlement gekozen.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.