Volledig scherm
Mitt Romney op 1 april in een restaurant in Johnson Creek, Wisconsin. © afp

Beste 1-aprilgrap: Mitt Romney voor een lege zaal

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney gisteren het slachtoffer is geworden van een van de leukste 1-aprilgrappen van 2012. De bijeenkomst met een bomvolle zaal supporters die aan een pannenkoekenbrunch zaten, liep bepaald anders af dan Romney had verwacht.

Volledig scherm
Mitt Romney zondagochtend tussen zijn aanhangers in de staat Wisconsin. © reuters

Zijn campagneteam had de bijeenkomst lang van tevoren op de agenda gezet, de eerste in een offensief waarbij de staat Wisconsin zou moeten worden veroverd. Daar zijn dinsdag voorverkiezingen om uit te maken wie de Republikeinse partij vertegenwoordigt bij de presidentsverkiezingen, later dit jaar.

Veiligheidspersoneel
Romney stond achter de schermen te wachten terwijl hij werd voorzien van de aanwijzingen die hij onder zulke omstandigheden altijd krijgt. Ook zijn veiligheidspersoneel was aanwezig. Een prominent partijlid betrad het podium als eerste om de zaal op te warmen en Romney aan te kondigen.

Romney hoorde vanachter het gordijn, waar hij zich stond op te laden, een gedempt applaus opklinken en stapte het podium op - waar hij een totaal lege zaal voor zijn neus trof.

Brede grijns
Toen hij doorhad wat er aan de hand was, stapte hij met een brede grijns een ander zaaltje in, waar zijn medewerkers dubbel van het lachen zaten te wachten, in aanwezigheid van de aanhangers die wel degelijk voor het pannenkoekenontbijt waren komen opdagen.

Romney zei dat hij deze dag niet snel zou vergeten en liet zijn campagnestaf weten dat hij ze nog wel een keer te grazen zou nemen. De medewerkers zijn van plan een filmpje van hun grap op hun blog te zetten, maar willen nog even afwachten hoe de beelden uitpakken voor hun presidentskandidaat.