Volledig scherm
© AFP

Bestuurders treinen Kanaaltunnel slapen slecht van doodrijden migranten

Franse bestuurders van de Kanaaltunneltreinen van Eurotunnel lijden aan stress en worden achtervolgd door spookbeelden van illegale migranten die ze hebben doodgereden op het spoor. De afgelopen maanden zijn dertien migranten omgekomen toen ze over het 50 kilometer langer spoor van de Kanaaltunnel naar Engeland trachtten te komen.

Quote

Wij treinbe­stuur­ders willen zo niet werken. Niet met zulke stress, vrees en angst

Spoorwegvakbond CGT

In de Noord-Franse havenstad kamperen volgens schattingen ruim 3.000 migranten. Velen onder hen proberen illegaal door de tunnel of op veerboten in Groot-Brittannië te geraken.

Het laatste dodelijke ongeluk was deze week toen een Eritrese jongen van 20 door een trein werd gegrepen. Kort daarvoor werd een man uit Soedan geëlektrocuteerd toen hij op een trein trachtte te klimmen.

Lol eraf
Een van de grote Franse spoorwegvakbonden, CGT, heeft nu een open brief gestuurd aan de Franse autoriteiten. ,,Wij treinbestuurders willen zo niet werken. Niet met zulke stress, vrees en angst. De lol gaat er zo wel af'', zo schrijven de conducteurs.

Dit jaar heeft de Eurotunnel, de exploitatiemaatschappij van de kanaaltunnel, naar eigen zeggen 37.000 illegale migranten onderschept die naar Engeland wilden.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”