Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko.
Volledig scherm
Demonstranten vrijdag tijdens een betoging in Barcelona naar aanleiding van de dood van meer dan twintig Afrikaanse migranten vorige week in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. © AFP

Betogers de straat op in Spanje en Marokko na tragedie in Spaanse enclave Melilla

In meerdere Spaanse steden en in de Marokkaanse stad Rabat zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren vanwege de dood van 23 Afrikaanse migranten in de Spaanse enclave Melilla een week geleden. Volgens de betogers is het Europese migratiebeleid gericht op het ‘militariseren van de grenzen’.

  1. Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete

    Complotden­ker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenen­boe­te

    De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) boete die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten ‘bestraffende schadevergoeding’, die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.