Biden doet emotionele oproep voor strengere wapenwetgeving na bloedbad Texas

VIDEONa het schietdrama in Texas, waarbij dinsdag negentien leerlingen van een basisschool en twee volwassenen door een 18-jarige man werden doodgeschoten, deed de Amerikaanse president Joe Biden een emotionele oproep voor strengere wapenwetgeving.

11 reacties

 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  Hebben Biden en Zelenski op dezelfde cursus dramaturgie gezeten? De één huilt omdat hij in z’n maag zit mét een overvloed aan wapens in zijn land de ander huilt om een tekort aan wapens voor zijn land.
 • S Steers

  1 maand geleden
  En al zóu Biden het lef hebben om met zo'n zgn executive order te komen die wapenbezit bij de burgerbevolking verbiedt, dan is het probleem nog niet opgelost. Hoe zamel je al die in keukenkastjes en nachtkastjes rondzwervende vuurwapens in? Weet de overheid überhaupt wel hoeveel wapens er bij burgers in bezit zijn? En bij wie? Pas wanneer al die vuurwapens ingenomen (en voor mijn part naar Oekraïne doorgestuurd) zijn, kan Amerika veiliger worden.
 • H. Ruitenbroek

  1 maand geleden
  Wat zijn het toch een idioten in Amerika. Ze gaan het lastiger maken om aan vuurwapens te komen maar dan kan men nog steeds wel aan illegale wapens komen. Wapenproducenten hebben de macht en die willen maar een ding en dat is winst maken en de rest interesseert ze niets. Ze kopen iedereen om. Het gaat er om dat de samenleving niets doet als mensen worden gepest en buitengesloten. Dat is het echte probleem.
 • Heleen Van Kampen

  1 maand geleden
  De republikeinen houden het volk en de senaat gegijzeld vanwege geld en power. De staat Texas is een van ergste, het ongeboren leven is heilig, ze dwingen vrouwen kinderen te krijgen, maar als ze geboren zijn is hun veiligheid niet meer ter zake
 • jan boden

  1 maand geleden
  Zijn verkiezingscampagne werd anders wel gesponsord door de wapenindustrie dus een beetje hypocriet van sleepy Joe om nu hete tranen te plengen.
 1. Kist met gouden tand van vermoorde Congolese premier aangekomen in geboorteregio

  Kist met gouden tand van vermoorde Congolese premier aangekomen in geboortere­gio

  De kist met de gouden tand van de vermoorde Congolese premier Patrice Lumumba is aangekomen in zijn geboorteregio, in de centraal gelegen provincie Sankuru. Het stoffelijke overschot kwam dinsdagavond vanuit Brussel aan in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vandaag landde de kist kort na de middag op het vliegveld van Tshumbe, op bijna 25 kilometer van Onalua, het geboortedorp van de Congolese nationale held.
 2. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Play
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.