Biden in Brussel: president wil krachtig Westen etaleren zonder escalatie

videoVS-president Biden wil meer sancties tegen Rusland, maar blijft terughoudend op de Navo-top in Brussel. Het Amerikaanse Congres dringt aan op meer actie.

45 reacties

 • A. Volmer

  1 jaar geleden
  Kan die Biden alsjeblieft z'n grote mond houden? Z'n domme speech (26/3) in Warsaw heeft Europa alleen nog maar meer in de problemen gebracht en dat alleen maar omdat Biden persoonlijk wrok koestert tegen Putin ivm persoonlijk gewin in Oekraïne (Burisma holdings ltd.). Europa moet Biden aan de kant schuiven en zelf het probleem zien op te lossen, ook het boycotten van Amerikaanse LNG en Amerikaanse wapens zou de boel hier in Europa een beetje kunnen laten ontspannen.
 • P Brand

  1 jaar geleden
  Biden, een enge gevaarlijke man.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Trump 2017: "De EU moet geen olie/gas van Rusland kopen, maar van Amerika". Taak volbracht. De val was, Oekraïne "in" de EU/NAVO. Poetin werd kwaad, het "Verdrag van Minsk 1982" werd geschonden, en zo is deze oorlog begonnen. De val gaat dicht. Biden wil NAVO "peacekeepers" in de Oekraïne. Poetin heeft alleen maar oud oorlogstuig in Oekraïne, het nieuw spul staat klaar, net over de grens. Dit is het begin van WOIII. Geen shot wordt gelost op Amerika. Amerika wint, volg het geld. Taak volbracht!
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Nooit meer oorlog is niet gelukt, nooit meer wegkijken al helemaal niet. Hoewel als je in Nieuwsuur te horen krijgt dat mensen die niet weg kunnen komen aan het verhongeren zijn. kun je niet wegkijken en toch blijft die situatie zoals die is. Het maakt niets uit.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Biden vult in wat Poetin zou kunnen gaan doen en Poetin die dat misschien helemaal niet van plan was/is, begrijpt de reactie van het Westen niet. Gevaarlijk langs elkaar heen communiceren met de taal van wapens. Twee onbuigzame landen (arme burgers) met machtige, maar tegelijkertijd machteloze toeschouwers aan de kant. Moet je dan wel kijken?