Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton © REUTERS

Bill Clinton neemt afstand van ‘verschrikkelijke misdaden’ Epstein

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton heeft in een officiële verklaring afstand genomen van de ‘verschrikkelijke misdaden’ waarvan de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein wordt beschuldigd. De 66-jarige Epstein is aangeklaagd voor seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes tussen 2002 en 2005.

In de tot dusver verzegelde schikkingsdocumenten worden verschillende namen genoemd van mogelijke medeplichtigen van Epstein. Zo zouden onder anderen de namen van Woody Allen, Kevin Spacey en prins Andrew in het zwarte notitieboekje van Epstein staan. Zij waren een of meerdere keren te gast op Epsteins privé-domein St. James, een van de Maagdeneilanden.

Ook Bill Clinton zou volgens passagiersgegevens ruim twintig keer zijn mee gevlogen met de ‘Lolita Express’, zoals het privévliegtuig van Epstein werd genoemd. ,,President Clinton weet niks van de verschrikkelijk misdaden die Epstein in het verleden heeft toegegeven en van de recente beschuldigingen’’, zo schrijft zijn woordvoerder in een verklaring. ,,Hij is in totaal slechts vier keer meegevlogen, één keer naar Europa, één keer naar Azië en twee keer naar Afrika, allemaal in het kader van zijn foundation. Hij heeft al meer dan tien jaar niet meer met Epstein gesproken en is nog nooit op Little St. James eiland geweest, de ranch in New Mexico of zijn huis in Florida’', aldus de verklaring.

Volledig scherm
Jeffrey Epstein © REUTERS
  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.