De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken verdedigde maandag de terugtrekking van de VS uit Afghanistan tijdens een virtuele hoorzitting in het Congres. © REUTERS

Blinken verdedigt vertrek VS uit Afghanistan in Congres: Uitstel had niets uitgemaakt

Amerikaanse troepen in Afghanistan zouden zijn blootgesteld aan aanvallen van de taliban als ze langer waren gebleven en uitstel van vertrek had toch niet veel uitgemaakt. Met die argumenten verdedigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zich maandag in het parlement.

 1. Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelingen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmenselijk’
  PREMIUM

  Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelin­gen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmense­lijk’

  Jamilah Sherally (34) is tropenarts in vluchtelingenkampen en helpt daar de aller-kwetsbaarsten. ,,Ik doe mijn werk met weinig middelen. Hoe kan het dat ik nog steeds een spiraal moet inbrengen in een hoekje van een kliniekje zonder gynaecologische stoel met het lichtje van mijn mobiele telefoon? Gewoon onmenselijk". Niet voor niets liep Sherally vannacht veertig kilometer mee in de Nacht van de Vluchtelingen in en rondom Rotterdam. ,,Ik weet waarvoor ik het doe.”
 2. LIVE | Defensieminister belooft corruptieonderzoek, ‘Gevechten tot laatste man in Bachmoet’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Defensiemi­nis­ter belooft corruptie­on­der­zoek, ‘Gevechten tot laatste man in Bachmoet’

  In de noordelijke wijken van de stad Bachmoet aan de oostelijke frontlinie wordt zondag weer zwaar gevochten. Huurlingen van het Russische bedrijf Wagner Group vechten ‘voor elke straat, elk huis, elk trappenhuis’, liet grote baas Jevgeni Prigozjin via Telegram weten. ‘De Oekraïense strijdkrachten trekken zich niet terug. Ze vechten tot de laatste man.’ De generale staf in Kiev bevestigde dit zonder details over de gevechten en bombardementen. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.