Volledig scherm
© EPA

Bloed kwam uit de oren van passagiers Ryanair na snelle daling

UpdateNa een ongeplande tussenstop van een vlucht van Ryanair in Frankfurt van Dublin naar de Kroatische kustplaats Zadar zijn 33 mensen met naar het ziekenhuis gebracht. Het toestel moest zo snel dalen dat volgens de politie bij sommige passagiers het bloed uit de oren kwam.

,,Verschillende mensen klaagden over gezondheidsproblemen'', aldus een woordvoerder van de Duitse politie. ,,Zij werden na de landing door artsen behandeld.''

De vlucht had het Kroatische Zadar als bestemming en had 189 passagiers aan boord. Door het wegvallen van de cabinedruk was het toestel genoodzaakt een landing te maken, maar moest binnen enkele minuten vanaf elf kilometer hoogte dalen. Daarbij moesten de inzittenden gebruik maken van de zuurstofmaskers.

Paniek

Passagier Sarah McGarry deed haar verhaal tegenover de Irish Times. ,,Tijdens de vlucht kwamen plotseling alle zuurstofmaskers omlaag en werd het helemaal donker in het toestel. Het cabinepersoneel riep alleen maar een paar keer ,,Noodgeval!". Er werd niet uitgelegd wat er gebeurde, dus mensen raakten in paniek en begonnen te schreeuwen. Pas na een kwartier werd duidelijk dat we een noodlanding zouden maken in Duitsland."

Volgens een andere passagier dachten veel mensen dat het toestel zou neerstorten. ,,Iedereen was doodsbang. Vanwege de nooddaling ging het vliegtuig extreem snel omlaag. We dachten dat 'ie zou neerstorten. Ik heb vier minuten lang gedacht dat dit mijn einde werd."

Veel inzittenden klaagden ook over de werkwijze van Ryanair. Zo zouden ze na de noodlanding amper eten en drinken hebben gekregen en moesten ze noodgedwongen op campingbedden slapen in een kelder op het vliegveld.

De Spaanse Minerva Galvan uitte haar ongenoegen op Twitter. Volgens Galvan werden de passagiers aan hun lot overgelaten op het vliegveld van Frankfurt.