Volledig scherm
Een aantal van in de brand gestoken voertuigen © AFP

Bloedbad in Nigeria: 30 doden, enorm veel vrouwen en kinderen ontvoerd

Extremisten hebben een bloedbad aangericht in het noordoosten van Nigeria. Ze vielen een dorp aan en ontvoerden vrouwen en kinderen, zeggen de autoriteiten in de regio Borno vandaag. Er vielen zeker dertig doden.

De aanval vond zondagavond plaats in het dorp Auno, dat aan een belangrijke snelweg ligt naar de regionale hoofdstad Maiduguri. De aanvallers reden volgens de autoriteiten in trucks waar zware wapens op waren gemonteerd en zouden aan het moorden en plunderen zijn geslagen.

‘Levend verbrand’

Getuigen zeggen dat zeker dertig voertuigen in brand zijn gestoken. Het ging onder meer om vrachtwagens die voor de nacht waren gestopt. ,,Veel chauffeurs en medewerkers lagen te slapen in hun voertuigen en zijn levend verbrand", zegt een lid van een militie.

Het militielid zegt dat drie bussen met vrouwen en kinderen zijn meegenomen. ,,We weten niet precies om hoeveel vrouwen en kinderen het gaat, maar het aantal is enorm", concludeert hij. Het is nog onduidelijk wie achter de aanval zit. In het gebied zijn terreurorganisaties actief als Boko Haram.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”