Volledig scherm
© Thinkstock

Boef wil schadevergoeding van 'nalatige' gijzelaars

Een veroordeelde gijzelnemer in het Amerikaanse Kansas eist een schadevergoeding van zijn slachtoffers. Het stel dat door hem werd gegijzeld, verbrak volgens hem een 'mondelinge overeenkomst' waarbij ze hem in ruil voor geld voor de politie verborgen zouden houden.

Het gegijzelde paar sloop het huis uit toen de gijzelnemer in slaap viel en lichtte de politie in. 'Omdat ze onze overeenkomst verbraken, ben ik bij mijn arrestatie in de rug geschoten en kwam ik bijna om het leven. De ziekenhuiskosten alleen al bedragen meer dan 160.000 dollar, wat ik absoluut niet kan betalen', aldus de gijzelnemer.

Per ongeluk
Hij eist 235.000 dollar van het stel, omgerekend 176.000 euro. Het is niet zijn eerste rechtszaak om schadevergoeding. Eerder eiste hij 75.000 dollar (56.000 euro) van de stad Topeka voor het schot in zijn rug, waarbij de politie verkondigde dat het pistool bij de arrestatie per ongeluk afging.

Het gegijzelde paar, dat niet wilde dat de dader een cent zou krijgen, diende daarop meteen klacht in tegen hun gijzelnemer en eiste op zijn beurt 75.000 dollar vanwege geleden emotionele schade.